Bijlage 1:

St. Laurentiuskerk in Kekerdom – Een uniek monument

Eeuwenlang staat daar al de middeleeuwse St. Laurentiuskerk aan de rand van het kleine dorp Kekerdom, in het prachtige polderlandschap ten oosten van Nijmegen. Een markant gebouw met een zeldzaam goed bewaard 19e eeuws interieur, dat overeind bleef ondanks bezetting, brand en plundering.  Sinds 1865 bezit de kerk ook een prachtig historisch Smitsorgel.

Een veelzijdig, rijk geïllustreerd boek

Harry Sanders heeft een bijzonder document geschreven over dit beeldbepalende monument. De rijke geschiedenis van het kerkgebouw en het Smits-orgel staan centraal in een 98 bladzijden tellend boek met vele foto’s. De hoofdstukken worden afgewisseld met afbeeldingen van het kerkje door verschillende kunstenaars.

Duidelijk wordt gemaakt waarom de ligging van het kerkje uniek is. Aan de hand van ervaringen van inwoners krijg je een levendig inzicht in de gevolgen van het hoogwater voor kerk en dorp. Een inkijkje in het Rijke Roomse Leven in Kekerdom biedt een interessant beeld van het toenmalige dorpsleven. Het prachtige interieur van de kerk is vastgelegd in fraaie foto’s met toelichting. Ook laat het boek de vele activiteiten zien van de Stichting Vrienden van het Kerkje van Kekerdom en andere vrijwilligers om dit bijzondere kerkje te behouden.

 

Het boek kost 15 euro en is te bestellen via een mail naar info@kekerdomsekerk.nl waarin u uw adresgegevens doorgeeft zodat we het boek naar u kunnen opsturen. Maak in dat geval € 15 over naar NL26 RABO 0146 6162 51 t.n.v. Vrienden Kerk Kekerdom o.v.v.  Laurentiusboek. U kunt het boek ook telefonisch bestellen via 0481-432346.

 

 

 

Deel het op Social Media